Guidelines

Wat is normale bloeddruk voor 70 jarige?

Wat is normale bloeddruk voor 70 jarige?

Normale bloeddruk is een rekbaar begrip. Zo is de bloeddruk van een kind heel normaal bij waarden van 100 bovendruk tegenover 60 onderdruk en is de normale bloeddruk voor een 70 jarige heel normaal bij een bovendruk van 150 tegenover 90 onderdruk.

Wat is de bloeddruk van een 65 jarige?

Bij een leeftijd van boven de 60 jaar wordt een bloeddruk van 160/90 mmHg aanhouden als te hoog. Liggen je waarden hoger, dan is het verstandig om extra oplettend te zijn. Een gezonde bloeddruk ligt rond de 120/80 mmHg. Bij een thuismeting liggen je bloeddrukwaarden meestal wat lager dan bij de huisarts.

Waarom is de bloeddruk bij ouderen hoger?

Bij de meeste patiënten wordt voor hoge bloeddruk geen speciale oorzaak gevonden: de hoge bloeddruk is dan het gevolg van (een combinatie van) aanleg, ongezonde leefgewoonten en leeftijd. Factoren die kunnen leiden tot een hoge bloeddruk zijn overgewicht en een ongezond voedingspatroon met teveel zout.

Wat is een te lage bloeddruk bij ouderen?

Normaal is de bovendruk lager dan 140 en de onderdruk lager dan 95 mmHg. Mannen hebben een lage bloeddruk bij waarden onder de 110/70 mmHg. Vrouwen hebben een lage bloeddruk bij waarden onder de 100/60 mmHg.

Wat is een normale bloeddruk en onderdruk?

Een normale onderuk ligt tussen de 65 mmHg – 85 mmHg. Alles daaronder is dus aan de lage kant. Er zijn mensen die hele lagen onderdrukken hebben (onder de 50 mmHg komt voor, echter wel vrij zeldzaam). Bovendien is een te lage onderdruk veel minder gevaarlijk dan een hoge bovendruk.

Wat is normale bloeddruk bij 80 jarigen?

Een gezonde bloeddruk is onder de 140/90. Ook voor ouderen gelden dezelfde bloeddrukwaarden. Een bloeddruk boven de 140/90 is dus voor alle leeftijden een hoge bloeddruk.

Wat is gevaarlijker te hoge bovendruk of onderdruk?

Uitleg bloeddrukwaarden. Een hoge bloeddruk verhoogt je kans op een hartinfarct of beroerte. Een hoge bovendruk verhoogt je risico méér dan een hoge onderdruk.

Wat zijn de verschijnselen van een te lage bloeddruk?

Duizeligheid. Duizeligheid, sterretjes of wazig zien en zwart voor de ogen zien. Flauwvallen. Zwakte.

Wat is het verschil tussen boven en onderdruk voor je bloeddruk?

Het verschil tussen de boven- en onderdruk wordt de polsdruk genoemd. Bij een bloeddruk van 120/70 mmHg is de polsdruk 50 mmHg. Een hoge polsdruk is minder gunstig dan een lage polsdruk. Een hoge polsdruk ontstaat door verstijving van de wanden van de bloedvaten.

Wat zijn de normale waarden van de bloeddruk?

Een normale bloeddruk is per leeftijd hetzelfde. Een gezonde bloeddruk is onder de 140/90. Ook voor ouderen gelden dezelfde bloeddrukwaarden.